Skip to main content

DESIGN & ENGINEERING

Modulair, duurzaam, doordacht

Bekijk onze unieke producten

CONCEPT

Het moment waar een idee een schets wordt.

Waar een schets leidt tot een functionele vorm. Met oog voor regelgeving, operationele eisen, esthetica en modulariteit.

Waar vorm bepaald wordt door functie en andersom.

ONTWERP

Na de conceptfase volgt een meer gedetailleerd ontwerp.

Het concept wordt met de ontwerpeisen en regelgeving omgezet in een ontwerp waarin vorm, indeling en gedrag tot uiting komen.

Waar faalkosten en onnodige iteraties gereduceerd worden voor het vervolgtraject.

BASISENGINEERING

Na de ontwerpfase volgt de eerste opzet van de globale constructie. Worden er berekeningen gemaakt en getoetst aan de regelgeving. Komen de eerste doorsneden tot stand en wordt er rekening gehouden met produceerbaarheid.

Een solide basis voor de detailengineering.

DETAILENGINEERING

Bij BCP Solutions B.V. weten we dat de duiveltjes hem in de details zitten. Daarom werken we met hoogwaardige 3D CAD-programma’s waarin we onvolkomenheden tijdig kunnen signaleren en reduceren. Gedetailleerde analyses van de constructie resulteert in kloppende details en informatie voor de werkplaats.

PRODUCTIE-INFORMATIE

Voordat er aangevangen wordt met de fysieke productie is de detailengineering omgezet in informatie op onderdeelniveau. Snij-onderdelen, plaatnests, profielnests en werktekeningen zijn een integraal onderdeel van het productieinformatiepakket. Altijd toegespitst op de mogelijkheiden van de werkplaats.

CONSTRUCTIE-ANALYSE

Met behulp van Eindige Elementen Methode analyse software zijn we in staat om constructies te evalueren en optimaliseren op integriteit, inzetbaarheid en levensduur.

Zo maken we constructies zo zwaar als nodig en zo ligt als mogelijk. Wel zo verantwoord.

STABILITEITSANALYSE

Waar bij de constructie-analyse de nadruk ligt op de integriteit van drijvende en niet drijvende constructies wordt de stabiliteitsanalyse toegepast op drijvende constructies, pontons en schepen. Zo garanderen we operationele veiligheid welke voldoet aan de regelgeving. Wel zo veilig.

CONSULTANCY

In de praktijk wordt consultancy vaak verward met het geven van advies. Bij BCP Solutions B.V. begrijpen we dat consultancy start met het luisteren naar klant. Het begrijpen van de uitdaging. Om deze vervolgens af te pellen tot de kern. Zo kan er een goede fundatie gelegd worden. Vaak is een simpele correctie of het vergroten van bewustzijn al voldoende om de gestelde doelen te halen.

DESIGN & ENGINEERING

Modulair, duurzaam,
doordacht

INCRADI PRODUCTEN

Functionele en duurzame
modulariteit